Start Utflykter

Utflykter

Förutom fyren och caféet med omgivningar finns ett stort urval av utflyktsmål vid Bjuröklubb, oavsett om du vill vandra lite längre eller sitta stilla och njuta. Du hittar även informationstavlor på plats på flera av dessa platser inom naturreservatet.

Informationstavlor

Barnvagnar och andra hjulburna kan enkelt nå bergets topp och Bjuröklubbs fyr via utsiktsrampen.  Nere i hamnen finns grillplats och bastu öppen för besökare.

Ett flertal markerade stigar i området tar dej ut  på historiska vandringar. På väg från parkeringsplatsen upp till fyren hittar du t ex en stig över klapperstensfält som leder förbi ett område av gamla bosättningar.

Från radiomasterna (Skyltat ”Jungfrugraven” från vägen) finns kortare eller längre vandringsalternativ över det vackra vidsträckta hällområdet Sillhällarna, till mytomspunna Jungfrugraven eller så kan den som vill promenera lite längre följa den 8 km långa led söderut över Svarthällorna där säljägare ristat årtal och namn, till Grundskatan där bl a en tusenårig Björngrav har hittats.

Inte långt från Grundskatan finns Västerbottens längsta sanddyner: de kilometerlånga Storsandbankarna, ett uppskattat mål för badsugna och vindsurfare.

Viktigt att känna till för dej som besöker naturreservatet:
Frihet och ansvar i naturreservatet »

Ta en titt på kartan med bilder från området:
Karta över Bjuröklubb »