Arena
Bjuröklubb

Ideell förening

Ideella föreningen Arena Bjuröklubb drivs av eldsjälar. 2021 firade vi 20-år jubileum. 

Vi är Arena Bjuröklubb

Ideella föreningen Arena Bjuröklubb drivs av eldsjälar. 2021 firade vi 20-år jubileum. Föreningen bedrev framtill 2024 verksamhet på Bjuröklubbs Fyr med café, boende och konferens. Varje år anställdes 10-15 ungdomar från 15 år och uppåt till vårt sommarcafé. Föreningen hyrde lokalerna av Länsstyrelsen Västerbotten som äger marken och byggnaderna. Vi hälsar gamla och nya medlemmar till vår föreningen. Välkommen!

 

Läs föreningens stadgar här.

Så blir du medlem

Föreningen har ca nittio medlemmar, varav de flesta har någon anknytning till Bjuröklubb eller Lövånger. Som medlem har du medlemsförmåner, till exempel rabatt på hyra övernattning, och du inbjuds till medlemsmöten.

Vill du vara med i vårt arbete med att utveckla Bjuröklubb är du hjärtligt välkommen som medlem!

Så här blir du medlem
Sätt in 100 kr på Föreningen Arena Bjuröklubbs bankgiro för varje år som du önskar vara medlem:
5354-6719 (Handelsbanken)
Uppge namn och adress i samband med insättningen.

Eller
Swisha 100 kr till nummer: 123 500 0781
Uppge er epost-adress i samband med insättningen.

Våra ungdomar

Arena Bjuröklubb är väldigt stolta över våra ungdomar som har jobbat i caféet under sommarhalvåren. Från starten har föreningen anställt, utbildat och gett över 200 ungdomar från 15 år och uppåt, en värdefull arbetslivserfarenhet. Varje sommar anställde vi mellan 10-15 ungdomar. Många av de anställda har bott i närområdet, eller pendlade från Skellefteå, Lövånger, Bureå, Burvik och Burträsk.

Arena Bjuröklubbs framsteg

0 +
Besökare
0 +
Övernattningar
0 +
Medlemmar
0 +
Ungdomar

Utvecklings­projektet Arena Bjuröklubb 2021

Arena Bjuröklubb drev 2021 ett utvecklingsprojekt inom lokalt mathantverk i samarbete med Skellefteå Älvdal och EU. Projektets syfte var att lyfta lokala entrepenörer och mathantverkare som i samverkan med föreningen Arena Bjuröklubb ökar tillgängligheten och intresset kring lokala produkter och vårt kulturarv. Länsstyrelsen i Västerbotten och Skellefteå kommun har haft två projekt tidigare, 2010 och 2005 i syfte att utveckla området. Som en del i projektet tog Arena Bjuröklubb även fram en introduktionsplan för ungdomar som vi anställer för arbete.

Arena Bjuröklubbs hållbarhetspolicy

Arena Bjuröklubb bevarar, brukar och berikar Bjuröklubbsområdets natur och kultur. Vi bidrar till ekonomisk utveckling som utvecklar lokal kultur och lokal livskraft och uppmuntrar besökare att handla lokala produkter och upplevelser med grund i områdets livsstil och kultur.

Vår verksamhet förmedlar kunskap med lokal förankring i trakten och vi samverkar med lokalsamhälle och markägare. Upplevelserna erbjuder genuin inblick i områdets historia och kultur. Våra upplevelser har hög säkerhet och risker analyseras för att minimera olyckor. Alternativ erbjuds vid oförutsedda händelser.

Vi skapar glädje och livskvalitet för våra besökare och vi genomför årliga uppföljningar för att ständigt förbättra oss med denna hållbarhetspolicy som utgångspunkt.

Föreningens historia

Föreningen Arena Bjuröklubb bildades den 4 november 2001. Ett av föreningens mål är att bidra till en utveckling där Bjuröklubbsområdets resurser tas tillvara. Föreningens förhoppning är att arbetet ska leda till sysselsättning för bl a ungdomar. Föreningens motto: bruka, bevara och berika.

Föreningen har ca nittio medlemmar, varav de flesta har någon anknytning till Bjuröklubb eller Lövånger. Som medlem har du medlemsförmåner, till exempel rabatt på hyra övernattning, och du inbjuds till medlemsmöten.

Våra partners

sv_SESwedish